Villa Waterliefde

  Onthaasten op, aan en in het Friese water        Inclusief sloep


Villa Waterliefde wordt verhuurd inclusief een aluminium sloep. Deze keuze is gemaakt omdat wij van mening zijn dat het gebruik van de sloep de vakantie in Friesland compleet maakt. Omdat we weten dat het gasten in en rond Stavoren niet altijd lukt om zelfstandig een sloep bij hun woning te huren, bieden wij een compleet pakket. Juist gedurende uw vakantie willen wij u de stress besparen om in een (zeker in het hoofdseizoen) overspannen markt een bootje te bemachtigen. 


Als u villa Waterliefde huurt ligt daarom de aluminium sloep met electrische motor voor u klaar aan de aanlegsteiger in de achtertuin. Deze nieuwe boot van het Nederlandse merk 'Van Vossen' is milieuvriendelijk, betrouwbaar en makkelijk in gebruik. Desalniettemin is het belangrijk dat u voor gebruik onderstaande informatie goed leest. Kenmerken van de sloep:


De sloep heeft een electrische motor. Naast het voordeel voor het milieu is het prettig dat u daardoor de motor niet hoort. Zodoende wordt deze boot een fluister-sloep genoemd. De accu kan bij het huis worden opgeladen met de bijgeleverde kabel. Met een volle accu kan circa 8 uur worden gevaren zonder bijkomende kosten voor brandstof. De sloep is gericht op het onthaasten. Geruisloos beweegt u zich voort over het water en hoort u slechts het water tegen de boot klotsen. U kunt de omgeving goed in u opnemen met een vaarsnelheid van circa 6 tot 8 kilometer per uur. 


De aluminium sloep heeft als voordeel dat hij het hele jaar in het water kan blijven. Zodoende kunt u ook in het voor en naseizoen varen. Zelfs in de winter is het regelmatig mogelijk het water op te gaan. Buiten het hoofdseizoen is het heerlijk rustig op het water en ook dan zijn de luchten in Friesland  prachtig. De sloep is alleen geschikt voor de binnenwateren. U kunt dus niet door de sluis naar het IJsselmeer.  In de villa liggen prachtige routes voor u klaar.  U kunt zowel varen op het Johan Friso kanaal, de Friese meren als op kleine smalle maar knusse vaartjes. Ook zijn er mooie plekjes om aan te leggen om te loungen, te lezen of te zwemmen. De sloep is aan de achterzijde voorzien van een klein zwemplateau. U kunt daar alleen gebruik van maken als de motor is uitgeschakeld. Als u gebruik gaat maken van de boot leest u dan ook de gebruiksaanwijzing van de sloep, de algemene vaarinstructies en hoe het is geregeld rond aansprakelijkheid


We hopen dat u met bovenstaande informatie een goed beeld heeft gekregen van de mogelijkheden van de boot. Wat er nu nog rest is volop genieten van de Friese wateren. Wij wensen u het ultieme vakantiegevoel!


             Villa Waterliefde heet u graag welkom aan, op en in het water!